Ewa / Przepisy / Pikantne udka z papryka

Opis przygotowania

Imbir, chili, pieprz ziołowy i sól wsypać do miseczki. Wymieszać. Natrzeć mięso. Przełożyć do pojemnika, zalać sosem sojowym, skropić oliwą, przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Obsmażyć zamarynowane udka – z obu stron. Dorzucić posiekany w słupki czosnek. Po chwili podlać rosołem drobiowym. Przykryć i dusić do miękkości. Pod koniec dodać rodzynki oraz pokrojone papryki.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 6 - udek kurczaka
  • 4 ząbki - czosnku
  • 1 łyżka - oleju kokosowego
  • 125 ml - rosołu drobiowego
  • garść rodzynków
  • ½ - papryki żółtej
  • ½ - papryki zielonej
  • ½ - papryki czerwonej
  • Marynata
  • 1 łyżeczka - imbiru
  • ½ łyżeczki - chili
  • 1 łyżeczka - pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka - soli
  • 4 łyżki - sosu sojowego
  • 2 łyżki - oliwy
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 286

Jesień to doskonały czas na potrawy sycące i kolorowe. Dlatego też Ewa...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów