Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć, przetrzeć przez sito razem z twarogiem (lub serem almette). Dodać musztardę, sosy tabasco i worcester, sól i pieprz. Wymieszać.
Pastę nałożyć do wydrążonych białek - przy pomocy cukierniczego rękawa, dość finezyjnie.
Dekorować marynowanymi ogórkami, papryką i natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek magazynu kulinarnego "Ewa gotuje" rozpocznie się w…...
Drożdże wymieszać z łyżką ciepłego mleka, szczyptą cukru, solą i łyżeczką mąki. Gdy p ...
Znakomita przyprawa!
Fasolę przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej dzień prze ...
Myśląc o PRL-u, mówię o smalcu... Lecz nie o takim z "mięsnego", a o domowym smalczyku z jabłkiem!