Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - na przemian. Na samym końcu podzielić ciasto na dwie połowy, do części wmieszać kokos, do drugiej części mak. Przelać do foremek natłuszczonych masłem. Piec na złoty kolor w temperaturze 180 st. C przez około 40 minut. Posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz gotuje tradycyjną wielkanocną zupę chrzanówkę lub, jak mówią...
Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić ...
Deserowa wariacja na temat risotto...
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...
Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić ...