Miękkie masło utrzeć z sokiem z cytryny, sosem Worcester, zielonym pieprzem, czosnkiem i natką pietruszki. Masę ułożyć na folii aluminiowej, zwinąć w rulon i włożyć do lodówki.
Mięso poporcjować, zrumienić ze wszystkich stron w naczyniu bez tłuszczu. Przykryć i dusić na małym ogniu 15 minut. Podawać z masłem ziołowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem o diecie białkowej i smażeniu bez tłuszczu, przy czym wyjątkowo...
Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego...
Sos do makaronu z... cebuli? Ależ oczywiście;-)
Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem...
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w gru ...