/ Przepisy / Chłodnik z arbuza i melona

Opis przygotowania

Arbuz i melony pokroić na kawałki, obrać ze skóry, usunąć pestki i zmiksować. Dodać ocet lub porto, sok z cytryny i oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Dorzucić posiekane liście kolendry lub bazylii oraz szczypiorek. Wymieszać. Schłodzić w lodówce. Na talerzu można udekorować świeżą kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 246
Ewa gotuje - odc. nr 246

Im cieplej, tym chętniej sięgamy po dania lekkie i szybkie w przygotowaniu....

 

Podobne przepisy

Rosół pieczony

Na połówce kury i wołowinie;-)

Żurek

Paczkę płatków owsianych przesypać do kamionkowego naczynia, dodać kopiatą łyżkę mąki ...

Zupa ekonomiczna

Pierwowzór "kuroniówki";-)

Krem z ziemniaków i pora

Z wędzonym łososiem;-)

Wróć do listy przepisów