Ewa / Przepisy / Cappuccino pomidorowe

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dodać posiekaną cebulę, po chwili dorzucić pokrojony czosnek. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Wlać bulion, przykryć i gotować do miękkości. Dolać przecier. Zmiksować. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.

Mleko zagotować i spienić trzepaczką.

Zupę nalać do filiżanek. Nałożyć spienione mleko. Udekorować papryką słodką oraz bazylią.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 2 - marchewki
  • 1 - cebula
  • 2 ząbki - czosnku
  • 1 łyżka - masła klarowanego
  • ½ l - bulionu warzywnego
  • ½ l - domowego przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • szczypta papryki ostrej
  • 125 ml - mleka
  • Dekoracja
  • bazylia
  • słodka papryka
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 290

Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów