ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 266

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa Wachowicz zaprezentuje przepisy, które mają wspólny składnik – kaszę. Lecz co ciekawe – za każdym razem inną! Do zupy potrzebna będzie kasza manna, do dania głównego gryczana, a do deseru kasza jaglana. Gotowanie zacznie się od rosołu z grysikiem – tak w Krakowie mówi się na mannę. Na danie główne Ewa usmaży hreczniaki, czyli kotleciki z kaszy gryczanej i twarogu. Z kolei na deser poda kaszę jaglaną zapieczoną z jabłkami.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Rosół z grysikiem

Wołowinę włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, zalać zimną wodą...

Hreczniaki

Przygotowanie hreczniaków najlepiej zacząć od zrobienia sosu...

Kasza jaglana z jabłkami

Kaszę wsypać na sito i porządnie wypłukać...

Wróć do listy odcinków