Ewa / Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 15

Z kolejnego odcinka magazynu kulinarnego "Ewa gotuje" dowiemy się, jak przygotować łososia w jarzynach oraz kremówkę kokosową. "W warzywach świetnie udają się zarówno ryby morskie, jak i słodkowodne. Kiedyś przyrządziłam… szczupaka i był doskonały! Najczęściej jednak z duszonymi warzywami robię pangę. Natomiast w programie na patelni znajdzie się łosoś, ryba tak morska, jak i słodkowodna" - mówi autorka programu Ewa Wachowicz. To doskonały przykład na danie bardzo zdrowe, a przy tym smaczne i aromatyczne. Ryba może być przygotowana na wiele interesujących sposobów, ale tylko ten zaleca dodanie kapusty. "Kiedy po raz pierwszy jadłam tę potrawę, to właśnie smak włoskiej kapusty był dla mnie największym zaskoczeniem. Zresztą spróbujcie sami. Łosoś z kapustą jest naprawdę wyśmienity!" - przyznaje autorka tego programu. Natomiast kremówka to bodaj najbardziej znanym krakowski deser. W większości cukierni w całym kraju nazywa się nawet "kremówką krakowską". A ponieważ takie ciastko jest bardzo kaloryczne, Ewa Wachowicz proponuję "odchudzoną" wersję: z budyniem i masą kokosową.

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo. Zobacz odcinek na ipla.tv.

Przepisy z odcinka

» Wróć do listy odcinków