ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 113

OPIS ODCINKA

”Vitello tonato i placek cappuccino” Ten odcinek „Ewa gotuje” inspirowany jest kuchnią włoską. Na obiad vitello tonato, czyli pieczeń na zimno w sosie tuńczykowym. Bazą tej potrawy jest cielęcina lub schab bez kości, a podstawą kulinarnego sukcesu najwyższa jakość mięsa. Z kolei sos tuńczykowy nabiera charakteru po dodaniu anchois, czyli sezonowanej sardeli. Na deser pani Ewa przygotuje placek cappuccino, wyglądem przypominający dwukolorową, włoską kawę.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Placek cappuccino

Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić ...

Vitello tonato

Mięso posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron na p ...

Wróć do listy odcinków